de kallar det för älmhultsdagarna

Så var första skolveckan är över, och den var minst sagt rörig. Mest beroende på ofärdiga scheman och förvirrade lärare.
Ikväll är det iallafall första kvällen av Älmhultsdagarna. Största händelsen i den här hålan på hela året ungefär. Så det är lite av en skyldighet att som älmhultsbo ge sig ut på stan och glo på spektaklet. Hyfsat ointressant. Men med rätt medel och rätt sällskap kan det bli helt okej ibland. Får se hur det blir ikväll.
Här är några bilder från mina tidigare älmhultsdagar:


2006 - Det o så berömda JC-tåget.


2007 - Munkar.


2008 - Modevisning på torget.


2009 - Jag och Klara på nöjesfältet förra året.


Ja, där har ni det. De viktigaste delarna av älmhultsdagarna ungefär.
Förutom talangjakten, gymnastikuppvisningen och langosvagnen. Som jag inte känner för att visa på bild. Det räcker med en bild per år i detta inlägget. Vi får väl se hur årets bilder blir.

//emma


Det är rätt kul med korta människor



Idag gick man in genom Haganässkolans portar för första gången som en tvåa. Hur känns det? Mycket bättre än förra året!
Helt sjukt att man har gått där ett helt år :o Emma och Klara tyckte jag var konstig som stirrade på ettorna men det var bara för att ge igen när man själv var etta och blev nerglodd... aaah good times.... NAT!
Det är både fest och pest att börja gymnasiet igen, det känns jättebra att träffa hela SMMP09 igen och det är ändå nåt med Haganäs som jag gillar, men så är det det här med läxor...
Första dagen har inte varit inte så jobbig, vi fick lite info och sen skulle vi komma på lekar till media/samhälls ettan. Många pinsamma tystnader mellan nykomlingarna men jag klandrar dom då inte!

Kollar nu på Fångarna på Fortet och det var ÅRATAL sen senast! Fick lite nostalgikänsla nu... livet var bra som oskyldig liten unge.
Och jag diggar verkligen dvärgarna i programmet, de ser så roliga ut när de springer runt på fortet med alla jättar joggandes efter sig xD

//Sandra


första kvällen som 17åring

Så igår var det alltså min sjuttonde födelsedag, och jag firade den på allra bästa möjliga sätt. Med mina finfina vänner Josefine, Klara, Sandra och Hilma på Malmöfestivalen.
Här kommer några utav de många bilder som togs igår.


Posarna - Klara och Hilma när vi precis kommit fram till Malmö.


Sandra och Josefine


Hysterisk_födelsedagstjej93


Vi såg på Maskinen, som jag älskar. Herrejävlar vad bra det var.


Strax efter maskinen var vi svettiga och lyckliga.


Sen blev det lite mörkare och snurrigare och allt var helt underbart.


Vi träffade trevliga Carl med cykeltaxin som gratulerade mig.


Någon timme senare satt vi på ett försenat tåg hem till Älmhult och sjöng Lady Gaga och Markus Krunegård för hela vagnen. Klara var fabulous.


Klockan 00.00 åkte hatten av.



Helt klart det allra bästa tänkbara sättet att avsluta sommarlovet på. Fyfan vad ni är bra!

//emma


film och åter film

Tjoho (:

vädret är inte på topp såhär i slutet av lovet vilket är tråkigt, men då får man ta och göra det bästa av det tycker jag! Man kan ju kolla på en massa film, det är aldrig fel ;) Eller så kan man njuta av att man har 1 1/2 dag på hela sommarlovet som man är hemma själv. Halva dagen var idag då mina syskon började skolan och så blir det imorgon, ganska skickligt att skrapa ihop nästan två dagar på hela sommarlovet som man får vara helt själv hemma ^^

Men som sagt en massa film har det blivit och under den den sista veckan har det blivit Grown Ups, Vampires Suck, All About Steve, Step up 3, Karate Kid och många fler :) Vill ni ha lite recensioner kolla då in http://sophiiek.blogg.se.
Kram Sofie :)


aldrig vart i malmö



Det här kan bli världens grymmaste födelsedag!

//emma

totally awesome

Förra veckan tvingade jag både Sandra och Klara att kolla på A Very Potter musical. En parodi på Harry Potter i form av en musikal, som finns upplagd på youtube. Jag blev kär i den förra året, men återupptäckte den nu och blev trött på att gå okring och sjunga låtarna själv och skratta åt interskämt själv....(mobbad?)
Hursomhelst tyckte de också den var g.r.y.m! Så genom att lägga upp den här hoppas jag på att sprida den vidare! (Till kanske två pers max, men ändå.)

 


//emma


stay disco

Hey hopp, igår följde jag med Klara, hennes syster Stina och hennes pojkvän på bowling i Osby. Och inte vilken bowling somhelst - Discobowling! Fete najs var det.


Snyggaste skorna.



crazyface! <3

Stolta tvåan!


//emma

P-p-p-p-poker face? No, impossible.

För den som vill skratta...
jag döööör varje gång jag ser dessa!!

   (it's funny because he is fat)

  (du måste ha sett programmet för att förstå)



//Sandra

kommer inte på någon passande rubrik

Känner mig lite emo just nu så skriver hur jag kännt mig under en tid.

Efter all tid har jag trott att jag slutat tänka på dig men varje gång jag ser en bild på dig kommer alla känslor tillbaka. Ilska... sorg... åtrå. Du fick mig att tro att det kunde blivit vi men så dumt av mig att inte se vilken falsk människa du egentligen är. Men hur kunde jag förstått? Vi hade alltid så roligt tillsammans och varje gång du log mot mig blev jag helt varm i kroppen. Sen förändrades du och omslöt dig i ett skal utan att vilja prata eller träffas. Innan ville jag inget annat än att vara med just dig, dig och ingen annan men med tiden har jag bara velat att du försvinner ur mitt huvud. Tack för att du sabbade mitt liv.
Önskar att vi aldrig träffats.

Sorry om jag gjorde nån lite deppig just nu x) men det känns bra att ibland skriva ner sina känslor. Hjälper en att släppa taget vilket jag vet att jag kommer göra. Som tur är har man hur bra vänner som helst som stöttar och muntrar upp en <3



//Sandra


rubrik?

Sitter just nu i mitt rum som kan beskrivas som 3e världskriget kanske? haha men jag gillar det, håller faktiskt på att fixa det till mamma och pappas stora glädje. Var ute halv ett inatt och kollade på den underbara natthimlen, såg faktiskt 4 stjärnfall men sen blev det för kallt att stå ute i t-shirt så jag gick in :p

Idag har jag varit en sväng hos mina kusiner och hjälpt dom att förbereda ett 50års kalas, mycket god mat och kakor :) Men nu ska jag städa, men först lägger jag upp ett gulligt klipp från Annie musikalen. /Sofie


stjärnfall

Tydligen så har jorden varit mitt i ett meteorregn den här veckan, och igårkväll och ikväll kunde man se en hel del stjärnfal på natthimeln. Så jag var ute båda kvällarna och kollade. Igår var det molnigt så man såg inte mycket, men ikväll kunde man se riktiga stjärnfall med svans och allt. Så sjukt fint. Har nog fått rätt många önskningar vid det här laget.

Försökte ta lite bilder (inte på ett stjärnfall för DET skulle vara svårt) och experimenterade med att lysa över linsen med ficklampan. Och kolla, stääärnor! 




//emma

Människans bästa vän: Hunden. Människans fiende: Teknologi!

Idag fick jag virus för andra gången i mitt liv...
Denna gången var det aningen värre eftersom detta hände på skoldatorn. Och måste jag lämna in den till skolans IT-nördar så rensar de bort ALLT. Alltså har jag fått lägga över alla (eller så många jag hunnit) filer på Dropbox så de inte försvinner...

Däremot verkar allt virus/virusskydsrelaterat försvunnit så jag är liiiite lättad men jag tror det kommer hända igen!

Och för att göra dagen ännu lite sämre/konstigare så fick jag ett samtal om mitt pensionsparande (?) Ett ytterst weird samtal med en weird man så jag kollade upp numret... Ingen träff på hitta.se men på eniro blev man tipsad om en hemsida där man kan se "vem som ringde" (vilket jag självklart gjorde). Det visade sig att flera hade klagat över denna mystiska man som frågat om folks personsparande :S

Ja världen kan allt vara underlig ibland... men utan sånt här hade ju världen varit för perfekt och god forbid att den skulle kunna vara så! -.-

//Sandra

wazzaaaaabi

Okej. Så här sitter jag och skriver ett blogginlägg strax efter klockan fyra på morgonen. Anledning - Jag, Sandra och Klara fick för oss att vi skulle dygna. Och allt går med några kilo godis och chips. (Och läsk såklart.) Sockerchock!


Förövrigt är Sandra besatt av videos på youtube med fulla ekorrar och Klara är en spanjor.
Jag själv har sexypants.




//en ganska trött emma

maniac

Har fastnat så hårt för det här klippet från Americas Best Dance Crew. Har bara sett pogrammet en gång, och då såg jag detta numret. Helt sjukt bra, jag dör lite inombords för att jag inte kan dansa såhär.



//emma

augustinoja

Sen när blev det augusti och bara någon vecka kvar till skolstart? Inte okej! Jag trivs alldeles för bra med sommarlov för att vilja börja skolan igen. Huga.
Det var ett tag sen jag skrev här, och sen dess har jag varit på Emmabodafestivalen. Min allra första riktiga festival med tältning och hela kalaset. Och jag kan inte säga annat än att det var helt sjukt underbart. Vill bara tillbaka nu. 
Vill ni läsa mer om det kan ni kolla in min finaste tältkompis Josefines blogg. Hon har nämnligen skrivit en himla bra beskrivning av äventyret och lagt upp några av de mer städade bilderna från äventyret. Förövrigt är det en grym blogg också.

Anyhow, nu ska jag chilla vidare och imorgon kommer Klara hem från skåne, tack och lov - jag har inte träffat henne på snart tre veckor. Inte okej det heller! Så hon ska minsann få sig en rejäl kram!


Okej, en bild får jag väl langa upp ändå.

//emma


RSS 2.0